Top 5 vrtova u Tokiju

Iako je Tokio velika metropola ispunjena ogromnim zgradama, šoping centrima i tehnologijom, grad ima veličanstvene parkove i zelenu površinu na veliku radost turista i meštana. Kada se umorite od upoznavanja grada, šetnje i gradskog života, vrtovi i parkovi Tokija su idelni za mali predah. U ovim divnim parkovima se možete odmoriti, fotografisati se ili napraviti piknik. 

Happo-en

Ovaj ogroman park se nalazi u Minato okrugu. Njegovo ime u prevodu znači  „Vrt osam pogleda“ baš zbog njegove neverovatne privlačnosti i lepote koja je prisutna u svim godišnjim dobima. Ovaj vrt je toliko lep, zbog čega je čest izbor mladenaca koji žele baš u njemu da održe svoju ceremoniju venčanja.U vrtu možete videti i jezerce sa ribama. Dok budete šetali, osetićete neverovatan mir koji vlada ovim mestom. Čuje se samo cvrkut ptica. U ovom parku postoji i restoran u kome se možete malo odmoriti od šetnje i upoznati izvanrednu japansku kuhinju.

Kiyosumi Teien

Ovo je tradicionalni japanski vrt. Odiše mirom i svežinom. U ovom vrtu možete videti ribnjak i puno zanimljivih i raznolikih biljaka, drveća i cveća. Takođe ćete moći da vidite predivne ribe, kornjače i ptice koje žive u ovom predivnom vrtu. Crni japanski bor je najčešće drvo koje ćete imati priliku da vidite. U ovom vrtu ima puno stena i različitog kamenja koji ukrašavaju stazice u vrtu.

Koishikawa Korakuen

Ovo je jedan od najstarijih vrtova u Tokiju. Vrlo lepo je očuvan i predivno uređen. Ovde možete videti predivnu prirodu. Neverovatno drveće, cveće i zelenilo krase ovaj vrt. Možete upoznati i životinje koje su izabrale ovaj vrt za svoj dom. Neke staze su napravljene od velikog kamenja. Park je posebno lep u jesen kada lišće na drveću dobije potpuno drugačiju boju.  

Hamarikyu Onshi

Ukoliko se umorite od gradske šetnje i poželite malo da se odmorite, preporučujemo vam ovaj vrt. On je okružen neboderima. Deluje nestvarno da se ovako predivna priroda nalazi u samom centru grada. U ovom vrtu možete popiti japanski čaj koji se služi u Kućici za čaj, nadomak jezera. U parku se nalazi puno zelenila, puno drveća, cveća i manjih životinja. Možete naići na patkice koje žive na jezeru ili uživati u cvrkutu ptica. 

tokio imperial palace vrt
Imperial palace

Imperial Palace 

Ovaj zanimljivi vrt je smešten u samom centru grada. Vrlo je lepo sređen i samim tim privlačan za turiste. Istočni vrt otvoren je za javnost tokom cele godine, dok je Carska palata otvorena za javnost samo dva puta godišnje, 2 januara za Novu godinu i 23. decembra kada je carev rođendan. Ukoliko tada posetite vrt, možete videti i carsku porodicu na balkonu. Vrtovi su vrlo lepo uređeni. I ovom parku možete videti i divno jezerce. Ovde možete posetiti muzej koji prodaje nakit, razglednice  ili suvenire koji će vas podsećati na ovo nezaboravno iskustvo.

Ukoliko ove godine imate u planu putovanje u Japan, nikako ne propustite da vidite neki od ovih čarobnih vrtova. Iako je sada sezona kada je aktuelno letovanje u Grčkoj, treba na vreme planirati i neko jesenje ili prolećno putovanje na neku dalju destinaciju poput japana ili severne Indije.